Diverse tomatsuppe!

Jeg hadde diverse tomat liggende; en bifftomat,fire vanlige tomater, to plommetomater og en liten håndfull cherrytomater. Og vi kan vel si det sånn at det var idag eller aldri :p
Derfor ble det en enkel, men herregud så god, tomatsuppe lagd på tomater og buljong til frokost.

Oppskriften gjenspeiles veldig av at jeg tok det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet. Hvis du bruker færre tomater kan det være greit å øke væskemengden (altså buljong), siden tomatene i seg selv inneholder ganske mye væske.

Helenas diverse tomatsuppe

2 porsjoner

687 gram diverse tomater
100 gram løk
10 gram chili
180 gram diverse paprika
1 kube buljong
5 dl vann
1 kopp fullkornspasta

Hakk tomatene og paprikaen i passe biter (ikke for små), hakk løk og chili.
Stek løken og chilien i litt smør eller olje i gryta i et par minutter før du har oppi resten av grønnsakene.
Tilsett buljong og vann, rør rundt, sett på lokk og sørg for at det putrer godt i ca 15 minutter.
Mens suppa putrer fikser du pastaen etter anvisning på pakka (jeg bruker fusili, anbefaler ikke penne til suppa).

Så er det stavmikser´n sin tur! Selvfølgelig FØR du har pastaen oppi suppa. Det er ganske viktig.
Mos/blend/miks sånn at suppa blir jevnere og tomat- og paprikabitene mindre.
Og SÅ slenger du oppi pastaen (uten pastavannet).

Namnam 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s