Mandagsfrokost; gulrot- og ingefærsuppe

Det er mandag, det er tidlig på morran og en enkel måte å komme godt i gang med dagens frukt- og grøntkvote er å starte med en suppe stappa full av grønnsaker. Sånne supper er veldig enkle å lage, og hvis du kutter grønnsakene kvelden før er jo jobben nesten halvveis gjort allerede.

Vi starter denne uka med en suppe med litt kick i;

Gulrot- og ingefærsuppe

2 porsjoner, eller 1 porsjon hvis veldig sulten

Ca 380 gram gulrøtter
En liten dært ingefær
1 sjalottløk (uttales «shjalouttlauhk»)
0,5 rød chili
1 kube valgfri buljong*
5 dl vann
1 ss Creme Fraiche

Kutt gulrøttene i passe biter, chilien i skiver, hakk ingefær og løk (gjerne kvelden før sånn at du bare trenger å ta ut boksen med grønnsakene på morran).
Kok grønnsakene i buljongvannet til gulrøttene er møre, ca 10 minutter – kommer an på størrelsen på bitene. Kok heller gulrøttene litt i stykker enn for lite (jeg snakker dessverre av erfaring).
Så lar du suppa få en god omgang med stavmikser´n. Her er det helt opp til deg hvor lenge du lar stavmikser´n gå. Noen liker suppa helt smooth, andre liker den litt rustikk med småbiter.
Ha oppi 1 spiseskje Creme Fraiche, rør rundt og la suppa få et lite oppkok.
Smak på suppa. Er det noe som mangler? Krydre etter humør, men pass på saltet.

And there you go! Tilsammen veide grønnsakene 386 gram, som blir 193 gram grønnsaker pr pers. Dette tilsvarer nærmere 2,4 porsjoner frukt og grønt, og det allerede før dagen har startet!

* buljong har en tendens til å inneholde ganske mye salt – eget blogginnlegg om buljong kommer!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s