5 om dagen? Altfor lite!

Forskere ved Imperial College i London gikk ut i februar og sa at 5 porsjoner frukt og grønnsaker pr dag er bra, men 10 om dagen er brutalt mye bedre.

Ved å øke inntaket av frukt og grønt fra 5 til 10 så man en drastisk økning i forebygging av hjerteinfarkt, slag, for tidlig død, diabetes, noen typer kreft osv. Hele saken, med link til studien finner du her, men dette er saken i et nøtteskall;

Det er kjempefint hvis vi spiser 5 porsjoner frukt og grønt hver dag, men dævven steike så mye bedre det blir hvis vi spiser 10.

Så hvor mye er egentlig en porsjon? Svaret er 80 gram. Det kan være alt fra en halv gulrot, et lite eple, pære osv. Tilsammen blir 10 om dagen 800 gram.

Woooh, det høres mye ut ikke sant? Og det er egentlig ganske mye for noen. Mange av oss er vant med at kjøtt eller fisk er hovedingrediensen i et måltid, men skal vi ha i oss 800 gram pr dag må vi tenke litt annerledes. For det er jo absolutt gjennomførbart!

Fremover skal jeg prøve så godt jeg kan å vise hvordan jeg og gubben får trøkt i oss 800 gram frukt og grønt hver dag. Det er ikke alle dager vi lykkes, men man lykkes hvertfall ikke hvis man ikke prøver 🙂

skjermbilde-2017-03-03-kl-12-28-44

 

 

Advertisements

One thought on “5 om dagen? Altfor lite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s