5 om dagen? Altfor lite!

Forskere ved Imperial College i London gikk ut i februar og sa at 5 porsjoner frukt og grønnsaker pr dag er bra, men 10 om dagen er brutalt mye bedre.

Ved ü øke inntaket av frukt og grønt fra 5 til 10 sü man en drastisk økning i forebygging av hjerteinfarkt, slag, for tidlig død, diabetes, noen typer kreft osv. Hele saken, med link til studien finner du her, men dette er saken i et nøtteskall;

Det er kjempefint hvis vi spiser 5 porsjoner frukt og grønt hver dag, men dÌvven steike sü mye bedre det blir hvis vi spiser 10.

SĂĽ hvor mye er egentlig en porsjon? Svaret er 80 gram. Det kan vĂŚre alt fra en halv gulrot, et lite eple, pĂŚre osv. Tilsammen blir 10 om dagen 800 gram.

Woooh, det høres mye ut ikke sant? Og det er egentlig ganske mye for noen. Mange av oss er vant med at kjøtt eller fisk er hovedingrediensen i et mültid, men skal vi ha i oss 800 gram pr dag mü vi tenke litt annerledes. For det er jo absolutt gjennomførbart!

Fremover skal jeg prøve så godt jeg kan å vise hvordan jeg og gubben får trøkt i oss 800 gram frukt og grønt hver dag. Det er ikke alle dager vi lykkes, men man lykkes hvertfall ikke hvis man ikke prøver 🙂

skjermbilde-2017-03-03-kl-12-28-44

 

 

Advertisements

One thought on “5 om dagen? Altfor lite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s