Tirsdagslunsjen – vi prøver noe nytt!

Å prøve noe nytt hjelper ofte på planleggingen av måltider. Dagligdagse gjøremål generelt blir gjerne litt lettere hvis man klarer å distrahere seg littegrann. Hvertfall for sånne som hu her. Husarbeid er ikke nødvendigvis det som faller meg mest naturlig.

Hjemmelagd nuddelkopp

Det beste med en hjemmelagd nuddelkopp er at du kan bruke akkurat det du vil/har. Du kan variere i eeeeninga med krydder, buljonger, paster* ++

I dagens nuddelkopp er følgende, fra bunnen og oppover;
Spinat, skjært i strimler
3 ss med frossen amerikansk blanding
Ca 1,5 ts buljongpulver
0,5 ts hvitløkspulver
1 vårløk
Risnudler (blir klare etter 1 minutt i varmt vann)

Ta med på jobb/skole, hell over varmt vann fra en vannkoker eller varmt vann fra en kaffemaskin, rør rundt, sett på lokket og vent i 4-5 minutter. Ferdig!

Det viktigste er å holde nudlene litt separert fra det som eventuelt er vått av det du putter oppi (for å forhindre at nudlene blir soggy og kjipe). Når jeg tenker meg om i ettertid burde jeg kanskje hatt den amerikanske blandingen (frosne grønnsaker) i bunn og så spinaten over den igjen. Men det hadde ikke så mye å si.


Du kan koke nudlene på forhånd (før du putter dem oppi koppen/glasset/beholderen), men husk at kokte nudler må lagres kaldt i mellomtiden. Du kan eventuelt sjekke om de nudlene du har blir møre etter 4-5 minutter i varmt vann (kok opp vann, ha litt av nudlene i en liten kopp etc, og la det trekke i 4-5 minutter).
* = med “paste” mener jeg f.eks curry paste, miso paste, chili paste osv osv

Advertisements

3 thoughts on “Tirsdagslunsjen – vi prøver noe nytt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s