Noen ord om mat

Jeg har skikkelig sansen for Jamie Oliver. Han har gått til kamp mot fedme blant barn, dårlige matvaner, usunn ferdigmat, og er en god ambassadør for sunnere valg i matveien. Og han gjør det så folkelig! Ikke et vondt ord om gourmetmat og dyre råvarer, for all del! Men jeg tror at det gjør det lettere for oss hverdagsfolk når mat blir ufarliggjort. “Oppovermat” er digg, men vi må ikke lage “oppovermat” her hjemme for å få til et godt måltid.
Det har blitt bevist flere ganger at det tar like lang tid å lage en hjemmelaget pizza som å steike en grændis, men noen ganger er de fryktelig digg å tilbringe de minuttene nedi sofaen istedenfor ved kjøkkenbenken. Og jeg syns at vi bør få lov til å unne oss litt lettvinte løsninger uten å skulle ha dårlig samvittighet for det. Greia er bare den at den gode hjemmelagde maten lagd av rene råvarer er mye sunnere for hjernen og skrotten enn ferdigmat. Og ikke minst en god del billigere.

Så hva om vi spiser hjemmelaget sunn mat fem dager i uka, og slækker´n litt i to? Må være innafor det eller?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s