Kjapp middag, eller enda kjappere kvelds

Først og fremst; flytting er noe herk. Men! Det hjelper jo litt at man har flytta til en bedre leilighet 😀

Over til mat; dette kan man enten lage som en vanlig middag hvis man har tid og krefter, eller man kan gjøre det enda mer lettvint hvis man tilfeldigvis har kokt ris eller pasta til overs. Hverken ris eller pasta bør stå for lenge hvis det blir rester, så dette er en veldig grei måte å bruke det opp litt kjapt. Og dette er viktig: kokt ris skal ikke oppbevares i romtemperatur for lenge, så sørg for å kjøle risen fort ned hvis det blir rester sånn at du kan bruke den i noe annet senere. Står risen for lenge i romtemperatur kan du ende opp med en kjip liten matforgiftning :/

Jeg hadde litt ris til overs, og orka ikke lage noe voldsomt til middag/kvelds (noen ganger flyter disse to måltidene litt i hverandre her i huset).

Til 2 pers

Ris- eller pastarester
ELLER: kok ris eller pasta (80 gr tørrvare pr pers)
1/2 “ferdig kylling” – plukk av alt kjøttet
Spinat
Plommetomater

Stek den kokte risen/pastaen/det du har sammen med kyllingkjøttet i en stekepanne med litt olje. Bruk gjerne en grillpanne hvis du har. Siden kyllingen er ferdigstekt i butikk skal alt sammen egentlig bare blandes godt sammen (slik at krydderet fra skinnet på kyllingen smitter over til risen) og varmes godt.

Sleng ris og kylling på en tallerken sammen med en liten salat; så lettvint!
Jeg tok spinat og plommetomat fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s