Spaghetti med juksesaus

Idag hadde vi (mest meg) lyst på “trøstemat”, om man kan si det på norsk. Comfort food, på engelsk. Men ofte er comfort food det samme som tjafsmat, og det prøver vi å begrense til helgene :p

Nei, fredag er ikke ordentlig helg. Ikke sånn helg-helg.

Spaghetti med juksesaus er superenkelt og forholdsvis sunn.

Til 2 personer;img_2280

80 gr fullkornsspaghetti, kokes 2 minutter kortere enn det som står på pakka
500 gr frossen brokkoli&blomkål5 dl buljong (jeg brukte kyllingbuljong)
2 fedd hvitløk
En stor klunk fløte
Salt & pepper
Parmesan

 

Ja, jeg har frosne grønnsaker i fryser´n, og er ikke redd for å bruke de.

Så! Sett spaghettien på kok, og ha 5 dl vann i en wokpanne (eller stekepanne med høykant, eller ei gryte).
Ha 1 buljongterning i vannet, press eller hakk hvitløken og stapp oppi vannet sammen med de frosne grønnsakene, og la det hele koke i ca 3 minutter.
Ta panna/gryta av plata og finn frem stavmixer´n. Mos grønnsakene til du er fornøyd. Jeg liker at det er litt biter/”grovt”.
Ha oppi fløten (jeg tror det ble 1 dl) og rør rundt. Hvis du vil kan du også krydre med oregano og/eller basilikum (det gjorde jeg – hadde i skapet).
La det koke i ca 5 minutter til.
Når spaghettien har kokt 2 minutter for lite, heller du av vannet og har den oppi sammen med sausen.
Så lar du det koke til du er fornøyd med konsistensen på sausen (dess lengre den koker dess mindre vannete blir sausen).

Og ferdig gitt! Ha litt/mye parmesan på toppen, salt, litt pepper, evnt littegranne kajennepepper = spis! Hvis du har revet ost til overs, så er det sikkert godt istedefor parmesan.

img_2282

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Spaghetti med juksesaus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s