Mandag 17. oktober 2016

Håper alle har kommet seg vel gjennom helgen! Her har mandager en tendens til å være den sunneste matdagen gjennom uka, siden samvittigheten tidvis kan være mørk etter helga :p

Dagens ord

dagens-ord

 

Dagens frokost

Superenkel frokost, men jeg vil ikke påstå at det er en fullverdig frokost alene.

Ca 4 ss yoghurt (samme hvilken)skjermbilde-2016-10-17-kl-17-29-41
Halvt  eple, i biter
10 grønner druer, delt i to
10 hakka mandler
Kanel

Kanel sies å være bra for veldig mye, blant annet til regulering av blodsukker. Men! Man skal også være forsiktig, for den kanelen (cassiakanel) vi får kjøpt på butikken har høye verdier av et stoff man ikke vil spise for mye av, kalt kumarin. Dette finnes i ceylonkanelen (“ekte kanel”) også, men i mye lavere grad.
Mye rart´n ska væta!

Dagens lunsj

lunsj-171016Denne ble fortært i kantina. Vanligvis har jeg med lunsj selv (som regel knekkebrød), meeen idag var det veldig mandag når jeg sto opp og det resulterte i lettvint løsning.
Ertesuppe = check!
Salat med tomat, purreløk, linser (godt gjemt innunder der), bønner, kylling og … vel, salat.

 

 

Dagens middag

Fisk. Gud hjelpes, jeg er glad i fisk. Og en av favorittene er laks.

Laks
Sweet chili
Brokkoli
Soba nudler
Rødløk
Hvitløk
Chili
Vårløk
Koriander
Sesamfrø (valgfritt)

laks

 

Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen i en ildfast form (gjerne med litt olje under, så fisken ikke brenner fast), og smør et lag med sweet chili saus oppå. Når ovnen er klar smekker du fisken inn midt i ovnen. Der skal den være i ca 20 minutter. Sjekk ståa etter 10-12 minutter. Ovner er forskjellige, og man vil jo ikke svi fisken heller. Ikke for mye hvertfall.

 

prep
Mens fisken steker kan du kutte grønnsakene. Hvitløken har jeg banka flat og så kuttet i skiver. Du kan selvfølgelig bruke hvitløkspresse.

Når det er igjen ca 10 minutter av steketiden til fisken kan du sette på vannet for å koke nudlene. Idag gikk jeg for soba nudler (lagd av bokhvete), men bruk de du vil.
Grønnsakene skal wokkes/stekes. Når nudlene er ferdigkokt heller du av vannet og slenger de oppi stekepanna sammen med grøntfôret.

 

middag

 

Tadaa! Det er lov til å salte og pepre. Har du sesamfrø; strø oppå.
Og æt 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Mandag 17. oktober 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s